Höstens byggprojekt!Bildkälla okänd.

Denna ritning av vårt hus och blivande uterum har G gjort. Som ni kan se var den inte riktigt klar när jag fotade den men nu är den det!:)

Hej! 

Höstens stora byggprojekt här hemma blir ett uterum men tillhörande soldäck.
Något vi funderat på länge men inte riktigt vetat hur vi vill ha. Det har funnits två alternativ på vart vi ska bygga det vilket är ett för mycket enligt mig:)
Vi har ju ett vinkelhus som ni kan se på bilderna. Det första alternativet var att bygga uterummet där den nuvarande altanen är, i vinkeln så att säga. Men eftersom vi har det största ljusinsläppet där så kändes det inte som någon bra idé. Andra alternativet var att förlänga tillbyggnaden/ena sidan (ja ni ser ju på ritningen) 
Vi valde det andra alternativet. Vi tycker att det kommer bli mycket finare då vi tänker använda oss av samma panel, tak och liknande fönster som resten av huset. Vi ska även isolera det så vi kan använda uterummet tidig vår och sen höst. Taket ska vara öppet, som ett kyrktak (liknande översta bilden) vilket kommer ge rummet rymd. På väggarna ska vi ha vit liggande träpanel. Nackdelen är att vi måste ta utevägen för att komma in i uterummet. Men det är det värt tycker vi:)
Altanen kommer göras om och ändras lite i form. Ut från uterummet kommer det gå en trapp längs hela kortsidan så altanen kommer förlängas lite men även smalna av då vi har planer på att göra en grillplats senare.
Vi kommer leja bort arbetet och får se hur långt de hinner i höst då det är oklart hur länge det dröjer innan vi får bygglovet. Det var ju inte bara att ansöka om man säger så:) Det var en hel del ritningar som skulle med. Tur jag har en väldigt duktig sambo som kan sånt där:)

Nu hoppas jag att bygget kan komma igång snart för det här att vänta är inte riktigt min grej:)

Så nu vet ni vad som händer här höst!

Önskar er en fin kväll!

Kram Sofi

Kommentarer

 1. Hallå där raring!
  En sån fin ritning!
  Kommer bli superbra det där...
  Men du vad har ni på andra sidan väggen då? Går det inte att öppna upp en dörr?

  HImmel så fint det blir i Nils rum Vilken bedårande sänghimmel...
  Å hyllan över soffan blev jätte bra. Kul att kunna ändra lite snabbt om man får lust.
  Typiskt med loppisen... jag har inte stått på en enda i år.. jag som var så taggad efter förra året.... får spara mina kartonger ett år till...;)

  Du undrade om brickbordet....
  Nej det finns nog inga brickbord som är stadiga i den bemärkelsen att de ligger still om en liten liten kommer och lägger sin tyngd på ena sidan.... så om du inte alltid har honom under uppsikt de närmsta åren då ni är där så skulle jag nog avråda från att köpa ett. Men stadigt är det på så sätt att det inte är kullrigt om det är så du menar...;)

  Kram du fina!
  Katarina

  SvaraRadera
 2. Hej sötnos!!!

  Himmel sååååå spännande! Ska bli fantastiskt kul att följa ert bygge och det kommer bli så så fint!
  Skönt att leja ut det, i synnerhet eftersom ni har lillkillen:)
  Å jodå.. känner till den där byråkratin, phu alltså.. Nu går vi o väntar på att förrarna ska komma så vi kommer vidare med bygget!
  Å, vänta är ju inte min grej riktigt heller;-)
  Vad tror du om sideboardet jag hittat då?
  http://www.furniturebox.se/sv/artiklar/carrie-avlastningsbord-120-massing-gra.html
  Ha en toppenonsdag!
  Kramar Anna

  SvaraRadera
 3. Vad spännande! Kul med såna projekt men visst är det jobbigt att vänta.... Så söt sänghimmel hos Nils. Kram Suss

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Vad glad jag blir att du lämnar en kommentar!:)

Populära inlägg