Huvudet fullt av trädgårdstankar:)

Fina sittdynor från House Doctor

 Bild från Sköna hem.

Också från Sköna hem. En i mitt tycke otroligt inspirerande bild! Så enkelt och operfekt men ändå så snyggt!:)

Haha vår trädgård är tyvärr mest lik Före bilden:) Men nu ser jag ju att det finns potential även för oss:)

Snyggdynor från Tine K, brottas just nu med mig själv om jag ska köpa dessa men tror det blir några billigare slit och släng dynor...

Hej på er!

Oj så mycket tankar som upptar mitt huvud!
Tänkte jag skulle försöka delge mina tankar, planer och drömmar om vår trädgård och uteplats.
Förra våren och sommaren var ju vårt första år med trädgård. Jag kände mig otroligt vilsen och visste inte hur vi skulle forma vår trädgård. På uteplatsen hade vi tidigare ägarens gamla utemöbler och lite blommor i olika krukor. Det kändes en aning rörigt och mycket oinspirerat.
Vi lyckades ändå anlägga en stenmur, ett kryddland (med hjälp av fina pappsen:), en rabatt och så nytt gräs i trädgården, vilket såklart blev ett lyft men ändå finns det mycket kvar att önska och ta tag i. 
I år känns det annorlunda, jag känner mig fortfarande vilsen men också inspirerad, förväntansfull och otroligt sugen på att fixa ordning. En väldigt skön och härlig känsla, det gör mig glad!
Vi har planerat in en trädgårdsdag med våra föräldrar. Då ska vi tillsammans anlägga två nya rabatter, vilka blommor som ska planteras i ska jag fundera ut, förslag kanske? 
Vi ska köpa nya utemöbler och jag ska göra fint på uteplatsen med hjälp av snygga krukor och fina kuddar och plädar. Jag vill få det trivsamt men också barnvänligt (därav slit och släng dynorna bla:), nästan alla våra vänner har barn och jag vill att vi ska kunna umgås och känna oss avslappnade tillsammans.
 Ev bygger vi en ny altan, det beror helt på om vi har tid och lust (läs om G har tid och lust, frågar ni mig så vet ni nog svaret men det är ju inte jag som bygger;)
Det bästa är att jag redan tänkt ut i mitt huvud hur mycket ska se ut, hör och häpna jag har en plan för en gångs skull:)
Visst drömmer jag om en vacker gammal trädgård men man får utgå ifrån vad man har och det tänker jag göra!
 Tjohoo!;)

Stor kram från en inspirerad och för tillfället trädgårdsgalen tjej!


Kommentarer

 1. Hej du söta fina Sofi!
  Det kommer säkert bli hur bra som helst! Både till vännernas barn och era kommande;-)
  Planer är alltid bra att ha, även om det kan ta lite tid att genomföra dem alla.
  Nu ska den här trötta hesa kvinnan pallra sig till sängen för att orka med ytterligare en utbildningsdag i mac admin... Kul va;-)
  Sov gott!
  kramar Anna

  SvaraRadera
 2. Så härligt det låter och toppen att planera in en trädgårdsdag. Tror säkert att ni kommer få det väldigt fint!
  Här hemma hos oss har vi så många andra projekt som är lite viktigare än trädgård och altan.
  Så man får som sagt göra det bästa av det man har.
  Kram o god natt!

  SvaraRadera
 3. Jag har samma problem, våran trädgård är mest ler välling just nu efter det att vi grävde upp runt huset i vintras. Så jag har massor av funderingar på hur vi ska ha det.
  Kram och god natt
  Linda

  SvaraRadera
 4. Men vilken rolig tid du framför dig och vilka fina insperationsbilder! Jag älskar Anna malins uteplats och jannice trädgård är så fin, men då har hon också haft en arkitekt som hjälp till att anlägga trädgården!
  Ta en sak i taget bara så ni inte jobbar ihjäl er!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Jag tycker det är kul med trädgård men svårt. Det tar tid, särskilt när man bor på en bergstomt som jag- pust. Planeringen är kul och jag brukar lägga upp delmål, annars skulle jag bli tossig. Inne har jag full koll på men inte ute, hehe. Snygga dynor!

  kram på dig

  SvaraRadera
 6. ohhh....du som bor i sydligare breddgrader (iaf syndligare än oss) måste ju ha doftpioner...de mest underbara perenner man kan ha.
  Det enda du får akta dig för är att nån (läs: Jag) kommer och snor dem hihi.
  Lycka till med planerna....så kul!

  SvaraRadera
 7. hahah..såg att jag har skrivit Syndligare...haha..nu menar jag inte att du är syndig ...knappfelsnisse har varit framme haha

  SvaraRadera
 8. Åhh, känner igen den vilsna känslan kan jag lova. Vi fick ju en halv säsong i trädgården förra året.
  Nu finns det betydligt mer tankar, funderingar och ideer. Men vill ändå vänta ett år till. Dels för att se vad som överlevt av det vi röjde bort i höstas men också för att se så det inte kommer något nu under "försäsongen" som vi vill ha kvar.
  Men ett äppelträd, två blåbärsbuskar, ört-krydd-land och ett grönsaksland ska det bli iallafall.
  Sen får vi se vad som mer kan tänkas hinnas i och med att bebisen kommer i juli. Juni känns mer lockande att spendera i sommarstugan, beroende på väder.

  Men ska bli otroligt spännande att följa era planer och funderingar.
  Ha en bra fortsättning på Onsdagen. Kram Malin

  SvaraRadera
 9. Ja suget ökar ju nu också i och med att det börjar bli varmare ute, det börjar så smått smått grönska i gräset och runt omkring. Man längtar efter att ta ut utemöblerna osv. Massa längtan och inspiration flödar i huvudet. Vi har en hel del fix i trädgården även i år. Häck ska planteras och resterande del av gräsmattan ska fixas till och bli just gräsmatta. En del kvar att så in alltså. Så en hel del projekt. Inte så lätt att utföra särskilt snabbt och effektivt heller med tanke på vår lilla kille som kräver sin uppmärksamhet. Inget konstigt i det, men ibland skulle man vilja ägna en dag eller så utan att bli avbruten. Men men.. allt tar sin tid. Så är det bara. Tror inte jag/vi hinner finlira allt för mycket denna sommaren heller. Blir väl lite krukor runt om, men stora projekt tar mer tid så då får det prioriteras i år. Allt annat känns bara som bonus.

  Vilken fin tanke av dig att tänka barnvänligt på era vänners barn. Du är för go!!!

  Massa kramar. Längtar till vi ses snart igen.

  SvaraRadera
 10. Vi är lite inne på samma linje du och jag, nämligen trädgård! Ska bli kul att se vad ni gör. Vilka växter du ska ha beror ju på så många saker men rosor är väl klassiskt, gärna med lite lavendel runt! Pioner är ju också fina liksom silverpäron om man vill ha något träd. Lycka till =)

  Kram

  SvaraRadera
 11. Åh, jag har också huvudet fullt sv trädgårdsplaner! Det är så mycket jag vill göra, men tyvärr kommer inte allt hinnas med i år. Det svåra är att prioritera, vad ska hinnas med nu och vad ska vi vänta med... Tur att det är så roligt med trädgårdsbestyr :)

  Kram

  SvaraRadera
 12. Hej finaste!
  Åh vad spännande med trädgårdsprojekt. Jag tycker de är så svårt att gå till de bra i trädgården, speciellt rabatter. Dom ska vara lättskötta och helst att något ska blomma ända från maj till september. Men nu kan jag ju få lite inspiration av dig :)!
  Vi ska snart sätta igång med vårt stora uteprojekt o de ska bli otroligt spännande. De är så otroligt roligt o planera o inspiration de finns ju så oändligt mkt.
  Ska bli spännande i följa erat arbete.
  Kram på dej

  SvaraRadera
 13. Hej Sofi!
  Visst är väl drömmandet o planerandet minst halva nöjet! :)
  Härligt med din energi o glädje! Blir roligt o se vad du hittar på.
  Tack för din snälla kommentar om badrummet,

  kram Jenny

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Vad glad jag blir att du lämnar en kommentar!:)

Populära inlägg