Betonggjutning!


Att gjuta i betong är både enkelt, billigt och kul!

Ljusstakar
 
Fågelbad
 
Trampstenar/plattor
 
Ljusstakarna har jag gjutit i PET-flaskor
Till fågelbadet byggde jag en stor sandhög, där la jag sedan ett rabarberblad (upp och ner) och sen på med betong. 
Trampstenarna gjöt jag i olika gamla formar som jag köpt billigt på loppis. Fyndade några virkade dukar som jag la överst, därav mönstret. För att plattorna ska hålla bättre har jag även haft i några bitar hönsnät.
Låt betongen brinna (torka) i några dagar, sen är det klart!
OBS: Glöm inte att smörja alla formar med matolja innan du har i betongen, annars är det väldigt svårt att få loss det sen:)
Fågelbadet fick vi också spraya vatten på några gånger det första dygnet så att det inte skulle spricka. 
 
Detta fick bli veckans pysseltips tror jag;);) 
Just nu njuter vi av vår sista semestervecka. Jag har inte alls hunnit det jag tänkt på semestern, däremot så har vi umgåtts mycket med varandra, familj och vänner och det betyder mycket mer än alla tänkta pysselprojekt:)
Hur har ni det på semestern? 
 
Ha en fin kväll!
 
Kram på er! 
 


Kommentarer

 1. Så mycket vackert du gjort! Jag gillar verkligen betongplattorna med spetsmönster!
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 2. Vad duktig du är! Jag gillar gillar oxå att gjuta i betong och har provat på det. Men nu håller vi på med vårt nya projekt näckrosdammen dagarna i ända för tillfället, det är ju så väldigt roligt......och rastlös är jag, vill så mycket!

  Ha en fortsatt fin sommar vännnen/Kram Lussan

  SvaraRadera
 3. Sååååå fina saker du gjort vännen!!! Vad kul det låter att gjuta i betong:)) Men det får vänta för min del och ska lyssna till ditt råd och tagga ner lite;))
  Är något rastlös själv ibland, men nu ska det bli gott att komma hem till mams och paps ett par dagar. Imorgon (läs idag;)) ska vi ta en tur med en skärgårdsfärja i Karlskrona inna vi åker hem till dem. Mamma o pappa får hämta oss där då Marcus kommer ner på torsdag kväll och det känns dumt att köra hem med två bilar sen. Så imorgon ska dottern och jag åka buss, det du;)) Ska nog gå bra hi hi:)
  Nähä, dax att sussa!
  Kramar Anna

  SvaraRadera
 4. Va duktig du är, Sofi! Allt är jättefint, gillar speciellt ditt fågelbad :) Jag har aldrig provat på att gjuta i betong, men det måste jag ta och testa nån gång.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Nämen ÅH vilka bra tips & så fint det blir, vad kreativ du är! Vilken fin blogg du har, tur att jag hittade hit:) Kommer tillbaka fler gånger!

  Kram Emma

  SvaraRadera
 6. Vilka bra tips! Vilken bra blogg!!!

  Kram
  Johanna

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Vad glad jag blir att du lämnar en kommentar!:)

Populära inlägg