söndag 31 juli 2011

Småpyssel!

Hej på er!

Idag är min sista semesterdag:( Den kunde börjat bättre, när jag vaknade i morse var min mobil helt död! G trodde det var någon komponent(?) som brunnit, vi åkte och lämnade in den och nu får vi bara hoppas att de kort jag har i mobilen klarat sig. När vi ändå var ute på vift så passade vi på att handla lite, tyckte jag var värd den här fina tunikan från MQ!Köpte även den här formen, som jag ska använda till ett projekt senare i veckan.... håll utkik!
Var även runt och letade efter fina etiketter som jag tänkt ha till förvaringen i pysselrummet, finns många fina att köpa...
Man kan även göra egna, dessa gjorde jag i vintras...fint papper, snöre, samt klämmor eller lim är allt som behövs!

Ha en skön söndagskväll!


Kram!

lördag 30 juli 2011

Huset!

God morgon!

Jag tänkte berätta lite om vårat hus...
Vi hade letat hus i drygt 1,5 år när det här dök upp. Ett rött hus med vita knutar, alldeles lagom stort och relativt nytt (byggt 2003) och fräscht. Bra läge ca 6-7 km utanför Örebro, precis som vi vill ha det. Vi la ett bud och fick det, ibland ska man ha tur!
Jag förstår om många är nyfikna på att se bilder, själv kollar jag på husbilderna lite då och då, och blir lika glad varje gång:) MEN eftersom vi inte flyttat in än så väntar jag med att lägga ut bilder på huset... MEN om ni är jätte nyfikna så kolla HÄR det är samma husmodell som vårt:)  
Vi har mycket tankar och idéer för vårt hus, som jag kommer dela med mig till er... lite i taget:) Just nu smider jag planer på hur mitt pyssel/kreativa rum ska se ut. Det kommer bli vita möbler, faktiskt så har jag en tanke på att ha det här halvmåne bordet som skrivbord...

tror det kan bli bra så länge...
Har även hittat en mycket söt hylla från Åhlens, den är kvar i förpackningen och hittar ingen bild på den så den visar jag senare... Återkommer med mer från pysselrummet senare:)

Idag ska G spela match (fotboll), jag och några av våra vänner ska ev åka o kolla beroende på vädret, sen ska vi ses ett helt gäng ikväll och äta gott o umgås, det ser jag fram emot!

Hoppas ni får en trevlig lördag! 

Kram kram

P.S Klockan är jätte konstig, tiden stämmer inte alls och vet inte hur jag ändrar:) Detta är alltså inte utlagt mitt i natten för den som trodde det:) :)

fredag 29 juli 2011

Två speglar och en pigtittare!

Hej igen! 
Tänkte visa två speglar som jag målade om för ett par år sedan, båda är gjorda av gamla fönster, som jag målat vita. Struntade i förarbetet och målade direkt på träet denna gång:)


Den här sitter i hallen, där den passar utmärkt! Den får följa med till huset där jag redan sett ut en given plats.

 Den här lilla gulliga spegeln vet jag däremot inte vart jag ska göra av....


får väl ha den i mitt blivande pysselrum... tillsammans med allt annat som jag inte vet var jag ska göra av:)

Nu till något helt annat....
En mycket söt pigtittare som jag fyndat på loppis, den är grå-vit sliten... så frågan är:

Måla om eller inte?

Vad tycker ni?

 Nu ska jag hjälpa G och packa lite!

Kram kram

torsdag 28 juli 2011

Shoppingtur till Karlstad!

Hej!
Idag har jag och min vän Marie varit på en shoppingtur till Karlstad. Tänkte framförallt spana in några inredningsaffärer, något som vi båda sett fram emot! Vi var in i ett par stycken, men det var inte för än vi kom till noll54 som det kändes helt rätt!
Vi är ju båda förtjusta i den vita, lite lantliga stilen, så den passade oss perfekt! Vi gick runt och njöt i ca två timmar, jag fyndade den här korgen från madamstoltz
Väldigt söt OCH användbar....
 som tidningsställ eller...
som förvaring till extratäcket eller kuddarna, Bra va!?:)


Blev lite annat smått o gott också, en tvål kopp till "Lyxbadrummet" (som jag återkommer om vid senare tillfälle:)), hissgardiner och en hylla till mitt blivande pysselrum, och lite kläder till husets ägarinna så hon slipper gå naken i höst;)
Kunde inte motstå denna söta kofta från MQ

Ikväll ser jag fram emot "The killing" med Joel Kinnaman. På 4an kl 22.30, missa inte!


Kram på er!

onsdag 27 juli 2011

Måla möbler!

Idag har vi varit ute hos svärmor och målat möbler. Har tidigare vart uppe på hennes vind och "fyndat" 4 st pinnstolar och ett halvmåne bord.
Jag började med att slipa möblerna, använde mig av vanligt grovt sandpapper, sen tvättade jag dem med målartvätt och sen var det bara att måla och måla och måla:) med vattenbaserad lackfärg, köpt på Bauhaus precis som målartvätten.

Så idag var det dags för tredje och sista strykningen, har ju tagit lite tid o måla alla pinnar, så även fast det är värt det kändes det väldigt skönt när sista stolen var klar! Men kan ändå bli så att jag spraymålar en omgång för att få bort penseldragen, vi får se... Här är resultatet!
Såna här dynor tänkte jag ha på stolarna, vad tror ni om det?

Nu ska jag ta vara på sommarvärmen! Ha det gott så länge! / Sofi

Lantliv..

God morgon!
Börjar dagen med att få lite inspiration! Lantliv är en av mina favorittidningar och är en njutning att läsa!
Rekommenderas!!!
Nu åker vi ut på landet och målar...

tisdag 26 juli 2011

Välkomna!!!

Å va spännande! Jag har äntligen blivit med blogg:)
Känns kul och nervöst, vad har jag gett mig in på? Kan väl säga på en gång att bloggen är under uppbyggnad så ha överseende, tack!

Igår sålde vi vår säng och idag sängborden, har ju köpt nytt men det hämtar vi inte för än vi flyttar in så just nu ser det ut så här hos oss:)" Man tager vad man haver"

Imorgon åker jag ut till svärmor och fortsätter måla möbler, tar med mig kameran så ska jag visa er hur de ser ut, mitt lilla måla möbler projekt! 

Ha det gott!